Sernik na zimno przekładany biszkoptami

4.5 (186 ocen)

Ten sernik każdy zna, wzbogacony biszkoptami i galaretką Pina colada daje mu znakomity smak...

Składniki:

  • - 2 sztuki po 400g serka homogenizowanego waniliowego ( użyłam tych z biedronki)
    - 1 opakowanie biszoptów
    - 1 galaretka truskawkowa
    - 1 galaretka agrestowa
    - 1 galaretka Pina colada - Winiary
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Sernik na zimno przekładany biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formęokrągłą 28 cm wyłozyć biszkoptami.

    Galaertkę truskawkową rozpuścić w 0.5 l wrzącej wody, wystudzić i jak będzie tężejąca połączyć z jednym serkiem i delikatnie wykładać na biszkopty, uważajmy aby nie wyplynęły na wierzch, dlatego serek nie może być rzadki, bo biszkopty od razu wypłyną. Wstawić do lodowki aby stężało.

    Agrestową galaretkę rozpuścić w 0.5 l wrzącej wody, wystudzić i jak będzie tężejąca połączyć z drugim serkiem.

    Na steżonej pierwszej warstwie ułożyć drugą warstwę biszkoptów i wlać delikatnie przygotowany serek z agrestowa galaretką. Włożyc do lodówki aby stężała.

    Galaretkę Pina colada przygotować według przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na drugą warstwę sernika. Ponownie włożyć do lodówki aby stężała.

    Smacznego...

Porady

Serek waniliowy połączony z galaretka musi być tężejący, bo jak będzie rzadki to biszkopty wypłyna na wierzch.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować