sernik na zimno mocno malinowy

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

nie za słodki, winny w smaku, pyszny !

  • 2 godz.

Składniki:

  • 700 gram sera z wiaderka (dałam Dr. Oetker)
    150 ml śmietany kremówki 30%
    1 szklanka cukru pudru
    0,5 kg malin
    5 łyżeczek żelatyny
    na wierzch: maliny +2 galaretki malinowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na zimno mocno malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser i śmietankę wyjmujemy z lodówki na 2 godziny przed robieniem ciacha.

    Twaróg mieszamy z cukrem, dodajemy śmietankę (bez ubijania), miksujemy.

    Maliny wsypujemy do rondla, zagotowujemy (nie dodawałam wcale wody) przez około 8 minut, następnie przecieramy przez sito, by pozbyć się pestek, studzimy do temperatury pokojowej, wlewamy do masy serowej, miksujemy.

    Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzącej wody, lekko schładzamy (lecz nie całkowicie, żelatyna ma być wciąż płynna) i wlewamy małym strumyczkiem do masy, cały czas miksując.
    Całość przelewamy do tortownicy 24 cm i wstawiamy do lodówki do stężenia.
  • 2. 2 galaretki malinowe rozpuszczamy w 0,5-0,6 litra wrzątku, schładzamy.
    Na zastygnięty sernik układamy maliny, zalewamy je tężejąca galaretką, wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny Ser biały Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować