Sernik na zimno ,,Malinowy chruśniak''

5 (167 ocen)

  • 15 min

Z malinkami i na zimno, pycha!

  • 15 min

Składniki:

  • Tortownica o średnicy 26cm lub
    silikonowe foremki ok. 18 - 20 sztuk o pojemności ok. 150ml

    Masa kokosowo – serowa:
    1 kg sera z wiaderka z wanilią
    2 galaretki cytrynowe
    1 łyżka żelatyny
    100g kokosu
    Biszkopty do wyłożenia tortownicy ok 10 - 15 sztuk

    Masa malinowa:
    330ml śmietany 30%
    1 łyżka cukru
    150g malin
    1 galaretka malinowa
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno ,,malinowy chruśniak'' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masa kokosowo – serowa: Galaretki i żelatynę rozpuścić w 1 szkl wrzątku. Tężejącą ucierając mikserem na najwyższych obrotach połączyć z serem. Miksować ok. 5 minut. Pod koniec dosypać kokos.
  • 2. Masa malinowa: Galaretkę rozpuścić w 0,5 szklanki wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem, pod koniec miksując na wolniejszych obrotach dodać chłodną galaretkę i maliny. Krótko zmiksować. Do tortownicy wyłożonej biszkoptami wylewać najpierw masę serową, a później malinową. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi.
  • 3. Jeśli robimy we foremkach to wlać najpierw masę kokosowo – serową, a na wierzch wyłożyć masę malinową. Chłodzić w lodówce ok. 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować