Sernik na zimno makowo – kokosowy

5 (176 ocen)

  • 20 min

Błyskawiczny, pyszny, makowy, kokosowy, sernikowy,,,,,

  • 20 min

Składniki:


  • Tortownica 26cm
    1 kg sera z wiaderka z wanilią
    330ml śmietany 30%
    1 łyżka cukru
    6 – 7 łyżek masy makowej
    2 galaretki cytrynowe
    1 łyżka żelatyny
    100g kokosu
    Okrągłe biszkopty do wyłożenia tortownicy


Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Sernik na zimno makowo – kokosowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki i żelatynę rozpuścić w 1 szkl wrzątku, lekko schłodzić. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno i połączyć z serem mieszając mikserem na najmniejszych obrotach. Nie przerywając miksowania wlać chłodne galaretki i dokładnie połączyć. Masę podzielić na dwie części do jednej dodać 4 łyżki kokosu, do drugiej masę makową. Tak powstałe masy wylewana przemian na biszkopty ułożone w tortownicy. Wierzch posypać pozostałym kokosem. Schłodzić w lodówce minimum 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mak Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować