• Sernik na zimno

    Dodane przez: Bo-Bożena

  • Pyszny , puszysty sernik z owocami

  • Składniki

    Pół kg. sera białego ,
    3 żółtka ( jaja umyć i sparzyć )
    cukier waniliowy
    szklanka cukru
    kostka masła
    szklanka mleka
    2 łyżki żelatyny
    galaretka
    owoce ( truskawki , brzoskwinie z puszki )
    biszkopty

  • Sposób przygotowania

    1.
    Sernik na zimno - krok 1

    Masło , cukier , cukier waniliowy , żółtka, ser wszystko razem dobrze zmiksować ( ser można zmielić ale to za dużo roboty więc wszystko miksuje) Mleko przegotować dodać żelatynę i mieszać aż to rozpuszczenia żelatyny Chłodne mleko wlać do masy serowej i jeszcze chwile miksować Tortownice wyłożyć biszkoptami , wylać ser , wstawić do lodówki Gdy masa stężeje ułożyć owoce i zalać galaretką SMACZNEGO!!!!!

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, slodkie_zycie, Sernik, na słodko, sernik na zimno, deser na zimno, sernik z owocami, sernik z owocami i galaretka
  • Polecamy:

  • dodaj komentarz 17 komentarzy
    • Konto nieaktywne
      2012-10-24T10:10:40+02:00 Konto nieaktywne
      jestem łasuchem na takie desery
    • Bo-Bożena
      2012-10-24T12:58:00+02:00 Bo-Bożena
      Sernik może wydawać się ot taki sobie ale jest bardzo dobry :))
    • Konto nieaktywne
      2012-10-24T13:16:32+02:00 Konto nieaktywne
      Bożenko takie są najlepsze a do tego szybko się robi, chociaż w mojej rodzinie są 2 grupy, jedni uwielbiają takie desery a pozostali nie , więc jak to się mówi są smaki i smaczki. Ja uwielbiam
    • Bo-Bożena
      2012-10-24T15:43:24+02:00 Bo-Bożena
      Mam czterech facetów :)) w domu a oni lubią wszystko co słodkie :)))
    • Konto nieaktywne
      2012-10-24T17:25:21+02:00 Konto nieaktywne
      to masz dla kogo piec
    • Bozena63
      2012-11-18T18:50:11+01:00 Bozena63
      Wiesz, pieczenie, gotowanie dla kochanych osób, to jest to :)
      Smaczniutko pozdrawiam :)
    • Bo-Bożena
      2012-11-19T09:49:40+01:00 Bo-Bożena
      To prawda Bożenko :) Dziękuję i również pozdrawiam :)
    • Konto nieaktywne
      2012-11-19T14:52:35+01:00 Konto nieaktywne
      Zgadzam się z Wami, mnie sprawia to ogromną frajdę, jak bliscy są zadowoleni
    • yola_119
      2014-03-03T07:20:30+01:00 yola_119
      Bardzo dobry sernik, mało pracy a smak niebiański, piekłam i polecam, ja zrobiłam wersję z serkiem z wiaderka takim homo i wyszedł genialny. Polecam !!!
    • Bo-Bożena
      2014-03-09T18:57:51+01:00 Bo-Bożena
      O z serkiem homo na pewno jeszcze smaczniejszy :)
      Cieszę się że sernik smakował , dziękuję :))
    • Gość
      2014-04-28T21:49:54+02:00 gość IP: 83.26.*.*
      Czy można namoczyć wcześniej żelatynę? mam wiejski ser tłusty- wystarczy 1 masło ?
    • Gość
      2014-04-28T21:50:59+02:00 gość IP: 83.26.*.*
      Poprawiam, ma 1 kg sera kostka masła czy może być?
    • Bo-Bożena
      2014-04-29T06:48:12+02:00 Bo-Bożena
      Tak wystarczy kostka masła będzie mniej tłusty ale resztę składników należy podwoić , żelatynę można wcześniej namoczyć
    • Gość
      2014-04-29T15:59:14+02:00 gość IP: 83.5.*.*
      Dziękuję, ser zmielony więc zabieram się do pracy.
    • Gość
      2014-05-03T15:18:05+02:00 gość IP: 83.26.*.*
      Wyszedł b.dobry. Podwoiłam proporcje , oprócz masła. Może powinnam dać ciut mniej żelatyny, gdyż miałam ser wiejski. Używając ser z tzw.wiaderka ta ilość żelatyny na pewno jest w sam raz, jak napisano w jednym z komentarzy. Polecam te przepis, zresztą wszystko co robiłam do tej pory wg.przepisów p. Bożeny jest udane i smaczne :)
    • Bo-Bożena
      2014-05-08T20:52:21+02:00 Bo-Bożena
      Cieszę się bardzo że sernik się udał i że smakował , dziękuję za wypróbowanie moich przepisów :)
      Pozdrawiam serdecznie
    • Gość
      2016-07-29T14:58:47+02:00 gość IP: 159.255.*.*
      A próbował ktoś zrobić bez żółtek? Będzie tak samo dobry?

Dodane przez: Bo-Bożena

Bo-Bożena 249

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-10-23T15:05:45+02:00


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »