Sernik na zimno

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To nasze rodzinne ciasto. Uwielbia je mój mąż i 4-letni synek Mateusz.

Składniki:

  • ● 80 dag twarogu
    ● 40 dag cukru
    ● po kilka kropli esencji pomarańczowej i waniliowej
    ● 1/2 łyżeczki żelatyny
    ● 600 ml śmietany 30-proc.
    ● 1 op. petitek
    ● 1 galaretka o dowolnym smaku
    ● 2 duże pomarańcze

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg mielimy, mieszamy
    z cukrem i esencją pomarańczową.
    400 ml kremówki ubijamy
    z cukrem i esencją waniliową.
    Dodajemy do sera
    i mieszamy. Żelatynę rozpuszczoną
    w wodzie łączymy
    z pozostałą śmietaną i mieszając,
    wlewamy do sera.
  • 2. Petitki układamy na blasze,
    wylewamy ser, układamy
    cząstki pomarańczy i wstawiamy
    do lodówki. Na koniec
    zalewamy tężejącą galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Komentarze

Podobne przepisy