Sernik na zimno

4.5 (152 ocen)

  • 60 min

wyśmienity

  • 60 min

Składniki:

  • śmietana kremówka 36% 2 szkl
    cukier puder 3 łyżki
    galaretka truskawkowa 1 szt
    brzoskwinie 1 puszka
    galaretka cytrynowa 1 szt
    żelatyna 2 łyżki
    woda 3/4 szkl
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik na zimno 1. Truskawkową galaretką rozpuścić w 2 szkl wody, schłodzić, pokroić w kostkę. Brzoskwinie odsączyć na sitku, pokroić w kostkę.

    Śmietanę ubić na sztywno, następnie dodać cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy, chłodzimy i wlewamy do śmietany, dokładnie mieszamy dokładając kostki galaretki i brzoskwinie. Wstawiamy ciasto do lodówki.

    Wierzch polewamy galaretką cytrynową zrobioną wg przepisu na opakowaniu, ponownie wstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować