sernik na zimno

0 (0 ocen)

Sernik bardzo łatwo się przyrządza i jest naprawdę tani

Składniki:

  • 5 opakowań galaretek
    4 opakowania serka homogenizowanego po 150 gram
    6 szklanek gorącej wody

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik na zimno 1. 1. Rozpuść 4 galaretki o tym samym smaku w 1 litrze gorącej wody
    2. Zimny serek wyjmij z lodówki, włóż do miski i ubijaj z zimną galaretką ( nie tężejącą ) przez ok 2 minuty. Wylej do tortownicy i wstaw do lodówki aby się ścięło.
    3. Ostatnią galaretkę rozpuść według przepisu podanego na opakowaniu i ostudź. Wylej na sernik.
    5. Wstaw do lodówki , aby się ścięło

Porady

Spód tortownicy można wyłożyć biszkoptami. Ja do masy sernikowej dodałam maliny ( można też dodać truskawki ) poprawia to smak sernika

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy