Sernik Na zimno

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis dostałam od babci. Sernik jest bardzo prosty do przygotowania, i do tego bardzo ale to bardzo smaczny;-) a do tego cudownie wyglada.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 galaretki (wybrane smaki)
    biszkopty długie czekoladowe
    5 serków waniliowych homogenizowanych po 250 g
    kilogram truskawek
    cytryna do nasączania biszkoptów

Sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. spód tortownicy wyłóż biszkoptami
    2. wyłożone biszkopty nasącz sokiem z cytryny
    3.następnie przygotuj po kolei galaretki według przepisu na opakowaniu. Zamiast 0,5 litra wody użyj tylko 1 szklanki.
    4. do każdej rozpuszczonej galaretki dodaj po 1,5 opakowaniu serka waniliowego,i zamieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. I tak każdą kolejna galaretkę.
    5.na biszkopty wylej jedną porcje galaretki i wstaw do zastygniecia do zamrażalnika na 10 minut.
    6. do jednej porcji galaretki dodaj okolo 20g pokrojonych truskawek i kolejno wylewaj na zastygnięta masę.
    7. i tak z kolejnymi porcjami.
    na sam koniec pokrój resztę truskawek i wyłóż nią zastygniętą ostatnią masę, zalej zwykłą galaretką i wstaw do zastygniecia do lodoki.

    smacznego.

Porady

do przygotowania galaretki użyj tylko 1 szklanki gorącej wody

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy