Sernik na słono z ogórkiem, rzodkiewką i koperkiem bez pieczenia

0 (0 ocen)

Czy sernik musi być słodki? Nie zawsze... W wersji wytrawnej jest PRZEPYSZNY!!!

Składniki:

  • 1 kg sera białego w wiaderku
    5-6 średnich ogórków gruntowych
    pęczek rzodkiewki
    1/2 pęczka koperku
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    450 ml wody
    opakowanie żelatyny spożywczej na 2,5l płynu
    małe opakowanie krakersów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Przystawki

Sernik na słono z ogórkiem, rzodkiewką i koperkiem bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować i w rozpuścić w niej żelatynę. Odstawić do ostygnięcia - co jakiś czas mieszać żeby nie powstały grudki.
  • 2. Koperek, szczypiorek umyć i drobno posiekać (trochę szczypiorku zostawić do przyozdobienia). Ogórki, rzodkiewki umyć i zetrzeć na grubej tarce (z 2-3 rzodkiewek zetrzeć skórkę i odłożyć na później do przyozdobienia)
  • 3. Tortownicę (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie ułożyć krakersy.
  • 4. Ser przełożyć do miski, dodać do sera rozpuszczoną ostudzoną żelatynę, koperek, szczypiorek, rzodkiewkę i ogórki. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem do smaku. Przełożyć masę do tortownicy, przyozdobić szczypiorkiem i skórką z rzodkiewki, wstawić do lodówki na ok. 2 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować