Sernik na murzynku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykonanie ciasta :
Margarynę utrzeć na puch z cukrem , cukrem wanilinowym oraz żółtkami .
Mąkę , proszek i kakao dodawać stopniowo ciągle mieszając .
Białka ubić ze szczyptą soli , dodawać stopniowo do ciasta i mieszać łyżką.
2.Blaszkę o wymiarach 30/ 30 wyłożyć papierem do pieczenia .
Przelać ciasto .
3.Piec w temp. 180 st do suchego patyczka około 25 minut.
4.Wykonanie masy serowej;
Ser utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym, i żółtkami .
Dodać budyń i wymieszać mikserem.
Białka ubić ze szczyptą soli .
Dodawać stopniowo do sera i delikatnie wymieszać łyżką.
5.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .
Przełożyć upieczony murzynek .
Na murzynek wyłożyć masę serową.
6.Piec w temp 180 st około 50 minut. ( zaznaczam jednak że każdy piekarnik piecze inaczej więc czas pieczenia może być troszkę krótszy lub dłuższy , )
7.Wierzch sernika udekorować według uznania. Ja swój polukrowałam.
Komentarze