Sernik na murzynku

4.5 (175 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Sernik dla wielbicieli czekoladowych smaków.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Ciasto na murzynek:
    1/2 kostki masła
    3 jajka
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki miodu
    1 szklanka mleka
    30 dag mąki pszennej
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżka kakao

    Masa serowa:
    1/2 kg twarogu półtłustego
    1/2 kostki masła
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    3 jajka
    1/2 szklanki cukru
    cukier wanilinowy
    aromat cytrynowy

Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Serniki Murzynek Desery

Sernik na murzynku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać miód, mleko wymieszane z sodą oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko miksować robotem i wylać na blaszkę o wym. 21x33 cm.
  • 2. Ser zmielić przez maszynkę, dodać roztopione masło, cukier, cukier wanilinowy, żółtka, mąkę ziemniaczaną i aromat. Masę serową wyrobić, na końcu dodać ubitą pianę z białek, wymieszać i kłaść łyżką na ciasto murzynkowe. Piec przez ok. 1 godz. w temp.180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Miód Ser biały Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować