Sernik na kruchym spodzie z delicjami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Pyszne połaczenie smaków takie jakie lubi moja rodzina.

  • 50 min

Składniki:

  • SPÓD
    150 g margaryny,
    200 g mąki pszennej
    1 żółtko jaja,
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    6 łyżek cukru pudru

    MASA SEROWA
    250 g sera białego trzykroknie mielonego
    1 budyń waniliowy,
    300 ml mleka,
    2 łyżki cukru kryształ,u

    DODATKOWO:
    ananasy z puszki,
    1 galaretka agrestowa,
    1 paczka delicji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik na kruchym spodzie z delicjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPÓD;
    Zagniatamy margarynę z mąką.
    Następnie dodajemy żółtko, cukier i proszek do pieczenia.
    Szybko łączymy składniki ze sobą, zawijamy w folię aluminiową i chłodzimy 30 minut w lodówce.
  • 2. MASA SEROWA;
    Gotujemy budyń w 300 ml mleka z dodatkiem cukru. Ucieramy jeszcze ciepły z serem trzykrotnie zmielonym.
  • 3. SPÓD;
    3/4 ciasta wałkujemy i wykładamy spód tortownicy o średnicy 23 cm.
    Zapiekamy 15 minut w temperaturze 200 stoni C. Lekko studzimy. Resztą ciasta wylepiamy boki formy.
    Wylewamy połowę masy serowej na podpieczony spód.
  • 4. Wykładamy pokrojone 4 plastry ananasa z puszki wcześniej odsączone od zalewy.
    Zalewamy resztą masy.
    Wstawiamy do piekarnika na kolejne 30 minut w temperature 180 stopni c.
    Po tym czasie wyciągamy. Studzimy.
  • 5. Resztę ananasa kroimy w kosteczkę , wykładamy na upieczone ciasto.
    Delicje maczamy w przegotowanej, ostudzonej wodzie i układamy między owoce.
    Zalewamy galaretką rozpuszczoną w połowie wody z przepisu.
    Chłodzimy 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować