Sernik na herbatnikach

4.5 (186 ocen)

Jest pyszny, a do tego łatwy do przygotowania .

Składniki:

  • Spód:
    2 op. herbatników
    Masa serowa:
    cukier wanilinowy
    750 g twarogu
    0,75 szklanki cukru
    125 g margaryny
    4 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    budyń o smaku śmietankowym
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić i ostudzić. Żółtka ubić z połową cukru. Do misy włożyć zmielony twaróg, resztę cukru, cukier wanilinowy, budyń oraz proszek do pieczenia - chwilę miksować. Stopniowo dodawać ubite żółtka i margarynę. Miksować ok. 3 minuty do gładkiej masy. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Całość wymieszać. Masę przełożyć do wyłożonej herbatnikami blachy (25x28 cm) . Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temp. 180 przez ok. 60 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować