SERNIK NA CIEŚCIE ORZECHOWYM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Puszysty serniczek z nutą orzechową....rozpływa się w ustach

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA CIASTO:
    20 dag zmielonych orzechów włoskich
    30 dag mąki pszennej
    1/2 kostki margaryny
    1/2 kostki smalcu
    2 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    SKŁADNIKI NA SER:
    1opakowanie sera w wiadereczku --1kg
    8 jajek
    20 dag cukru pudru
    1 budyń waniliowy
    1 margaryna
    200 gram śmietany 30%
    DODATKOWO: rodzynki, skórka z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Sernik na cieście orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto kruche. Jeśli jest problem z zagnieceniem dodajemy 1-2 łyżki śmietany.Zawijamy w folie i schładzamy w lodówce około 2 godziny. Po tym czasie ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    PRZYGOTOWANIE SERA:
    Żółtka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy powoli margarynę i ucieramy aż do białości. Następnie porcjami dajemy ser z wiaderka, budyń, śmietanę i na końcu pianę z białek i bakalie według swojego uznania. Gotowy ser przelewamy na ciasto orzechowe pieczemy w 170* około 1 godziny aż zacznie odchodzić od brzegów blaszki.

Porady

Dodanie śmietany do sera powoduje że sernik jest wilgotny, rozpływa się w ustach....

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować