Sernik na ciemnym spodzie z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Delikatny i puszysty.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    1,5 szkl. mąki
    12,5 dag margaryny
    1,5 łyżki cukru
    3 żółtka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżka kakao
    Masa serowa:
    20 dag masła
    1 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    8 żółtek
    1 kg sera mielonego
    2 opakowania budyniu
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Polewa czekoladowa
    Bita śmietana do dekoracji

Sernik na ciemnym spodzie z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Ze składników zrobić ciasto. Chłodzić 30 min. ochłodzone zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 20 dag masła ucieramy ze szklanką cukru i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka. Następnie dodajemy ser, budyń i proszek.Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach. Wierzch polewamy czekoladą i dekorujemy bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy