Sernik na biszkopcie z galaretką

4.47 (173 ocen)

Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach....

Składniki:

  • na biszkopt:

    - 2 jajka
    - pół szklanki cukru
    - pół szklanki mąki pszennej
    - 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    - 3 łyżki wody
    - proszek do pieczenia 4 g
    - cukier wanilinowy

    na sernik:

    - 1 kg sera trzykrotnie mielonego we wiaderku
    - 6 jajek
    - 2 szklanki cukru pudru
    - 15 dag masła
    - 2 galaretki cytrynowe lub inne żółte
    - 2 galaretki różowe
    - 4 połówki brzoskwiń z puszki
Wystaw ocenę:

4.47 (173 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Biszkopty Galaretki

Sernik na biszkopcie z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z połową cukru pod koniec ucierania dodawać po łyżce wody.
    Z białek ubić sztywną pianę, dodając pod koniec resztę cukru.
    Ubitą pianę włożyć na żółtka, dodać mąkę, cukier wanilinowy, startą skórkę z cytryny i lekko wymieszać.
    Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temp. 160 stopni. Wystudzić.
  • 2. Sernik:

    Cytrynowe galaretki rozpuścić w szklance wody. Wystudzić. Masło utrzeć z 1 szklanką cukru na puch, dodajemy cały czas miksując, po jednym żółtku oraz pozostały cukier. Gdy masa będzie jednolita, dodajemy ser z wiaderka, następnie pianę ubitą z białek na sztywno oraz tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy i wylewamy na biszkopt.
    Różowe galaretki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
    Brzoskwinie kroimy w plasterki, układamy na serniku i zalewamy tężejącą galaretka. Schładzamy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować