sernik na biszkopcie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

świetny sernik na różne okazje

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    2 całe jajka
    0,5 szkl. mąki pszennej
    0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
    0,5 szkl. cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    MASA SEROWA:
    8 jajek
    1 kostka masła lub margaryny
    1 szkl. cukru
    1 kg mielonego twarogu
    2 budynie waniliowe
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    polewa lub roztopiona czekolada

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 jajka ucieramy z 0,5 szkl cukru dodajemy obie mąki oraz proszek do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.Ciasto wylewamy na blachę i podpiekamy ok 20 minut.
    Kostkę masła lub margaryny ucieramy z szklanką cukru dodajemy 8 żółtek i dalej ucieramy.Do masy dodajemy zmielony twaróg 2 budynie waniliowe i proszek do pieczenia.Ubijamy piane z 8 białek i dodajemy do masy serowej. Masę wylewamy na podpieczony biszkopt i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 1 godz. Po upieczeniu sernik możemy udekorować cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekoladą.

Porady

Zamiast budyniu waniliowego możemy dodać budyń czekoladowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować