Sernik melonowy

4.5 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

U rodziny Waśniewskich zawsze jest coś smacznego. Ciasta i desery powstają przy pomocy córek – w kuchni są mile widziane.

Składniki:

  • ● op. wafli ryżowych w czekoladzie deserowej
    ● tabliczka mlecznej czekolady
    ● 2 łyżki masła
    ● 50 dag mielonego twarogu
    ● 3 łyżki cukru pudru
    ● mały pomarańczowy lub żółty melon
    ● limonka
    ● 3 galaretki agrestowe
    ● 4 łyżeczki żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Sernik melonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wafle rozkruszamy. Czekoladę
    roztapiamy w kąpieli
    wodnej, dodajemy do wafli.
    Mieszamy z miękkim masłem.
    Masę wkładamy do
    tortownicy (śr. 24 lub 18 cm),
    dociskamy łyżką. Schładzamy
    30 minut.
  • 2. Dwie galaretki rozpuszczamy
    w 500 ml wrzątku,
    trzecią osobno w 250 ml.
    Studzimy. Do galaretek dodajemy
    po 1/2 żelatyny.
  • 3. Miąższ melona miksujemy.
    Skrapiamy sokiem z limonki.
    Twaróg miksujemy
    z cukrem pudrem i melonem,
    wlewamy jedną galaretkę
    (250 ml), delikatnie
    mieszamy. Wlewamy do
    tortownicy. Odstawiamy do
    lodówki. Gdy zastygnie, zalewamy
    pozostałą galaretką.
    Schładzamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Galaretka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować