Sernik melonowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wafle rozkruszamy. Czekoladę
roztapiamy w kąpieli
wodnej, dodajemy do wafli.
Mieszamy z miękkim masłem.
Masę wkładamy do
tortownicy (śr. 24 lub 18 cm),
dociskamy łyżką. Schładzamy
30 minut.
2.Dwie galaretki rozpuszczamy
w 500 ml wrzątku,
trzecią osobno w 250 ml.
Studzimy. Do galaretek dodajemy
po 1/2 żelatyny.
3.Miąższ melona miksujemy.
Skrapiamy sokiem z limonki.
Twaróg miksujemy
z cukrem pudrem i melonem,
wlewamy jedną galaretkę
(250 ml), delikatnie
mieszamy. Wlewamy do
tortownicy. Odstawiamy do
lodówki. Gdy zastygnie, zalewamy
pozostałą galaretką.
Schładzamy.
Komentarze