Sernik marmurek na zimno

0 (0 ocen)

Ciasto jest bardzo smaczne i w sam raz na upały

Składniki:

  • ser biały tłusty - 0,5 kg
    truskawki
    biszkopty - 150 g
    galaretka cytrynowa - 2 opak
    galaretka truskawkowa - 1 opak
    galaretka agrestowa - 1 opak
    galaretka pomarańczowa - 1 opak
    śmietana 18%- 400 ml
    bita śmietana - 1 opak
    cukier - 2 łyżki
    kakao - 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Sernik marmurek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki każdą oddzielnie rozpuścić w jeden szklance gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 2. . Ser przecisnąć przez praskę, dodać śmietanę i cukier, zmiksować blenderem.
  • 3. Do zmiksowanej masy dodać bitą śmietanę, ubić na sztywno.
  • 4. Następnie do masy dodawać po łyżce cytrynowej galaretki z jednej szklanki, zmiksować.
  • 5. Odłożyć 4 łyżki masy, resztę masy podzielić na 4 części.
  • 6. Każdą część masy zmiksować z inną galaretką, ostatnią zmiksować z kakao, odstawić do lekkiego stężenia.
  • 7. Truskawki umyć, osączyć, oszypułkować, pokroić w plasterki.
  • 8. Na dnie tortownicy o wymiarach 27 cm, wyłożyć biszkopty, na biszkopty wyłożyć odłożoną masę i wkoło tortownicy ułożyć plastry truskawek.
  • 9. Następnie kolejno po łyżce w koło wylewać masy do wyczerpania składników.
  • 10. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować