Sernik "Lekki Puch"

0 (0 ocen)

Ciasto czekoladowe z dodatkiem serka dwukolorowego, lekkiego jak puch zachwyci każde podniebienie.`

Składniki:

  • Ciasto czekoladowe:
    2szkl. mąki
    5 łyżek wody
    1szkl. cukru
    1 kostka margaryny Kasia
    3 łyżki kakao
    4 jajka
    3 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa serowa:
    1kg sera z wiaderka
    5 jajek
    1/2kostki margaryny
    1 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy

    Dodatkowo:
    barwnik czerwony
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Serniki Desery

Sernik "lekki puch" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Margarynę rozpuszczamy, dodajemy wodę, cukier oraz kakao. Zagotować. Po ostudzeniu dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Zmiksuj. Na koniec dodaj pianę ubitą z białek -Wymieszaj Ręcznie. Ciasto wyłóż do blaszki 24x37
  • 2. Masa sernikowa: Ser przełóż do miski. Białka oddziel od żółtek, ubij na puch. Wszystkie pozostałe składniki przełóż do sera. Zmiksuj na gładką masę. Tak przygotowany krem podziel na 2części, do jednej dodaj połowę barwnika a drugą pozostaw bez zmian. Pianę podziel na 2części i przełóż do mas-wymieszaj ręcznie. Masy serowe wylewaj naprzemian tworząc zebre. piec 60min. w 180C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować