Sernik kolorowy na tarce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto jasne:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, owinąć folią spożywczą i schłodzić ok. godziny w lodówce. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część ścierać na tarce na przemian z ciastem ciemnym do wyłożonej papierem blaszki. Drugą część ciasta zostawiamy do starcia na wierzch.
2.Ciasto ciemne:
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, owinąć folią spożywczą i schłodzić ok.godziny w lodówce. Podzielić ciasto na dwie części. Jedną część ścierać na tarce na przemian z ciastem jasnym do wyłożonej papierem blaszki. Drugą część ciasta zostawiamy do starcia na wierzch.
3.Masa serowa :
Margarynę utrzeć, dodać cukier i cukier waniliowy ciągle ucierając. Następnie dodawać po jednym żółtku. Jak powstanie puszysty krem dodawać po łyżce mielonego twarogu, następnie sypki budyń. Gdy wszystkie składniki się idealnie połączą dodajemy ubite na sztywną pianę białka i mieszamy delikatnie łyżką. Masę serową wylewamy na przygotowaną formę (25/35 cm) z ciastem, następnie ścieramy na przemian pozostałe ciasto. Pieczemy ok.1 godz. w 180*C.
Komentarze