Sernik kokosowy z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Doskonały deser dla wszystkich łakomczuchów :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    mąka pszenna 30 dag,
    cukier 10 dag,
    margaryna 15 dag,
    żółtko 1 szt,
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki.
    Masa :
    ser twarogowy 1 kg,
    olej pół szklanki,
    mleko 1 szklanka,
    żółtka 4 szt,
    1 jajo całe,
    cukier 1 szklanka,
    budyń śmietankowy 1 opakowanie,
    olejek cytrynowy kilka kropel,
    Kokos:
    cukier 20 dag,
    kokos 20 dag,
    białka 4 szt,
    masło 10 dag,
    proszek do pieczenia pół łyżeczki
    Mus truskawkowy:
    truskawki Świerze lub mrożone 30 dag
    cukier puder do smaku
    Dodatkowo: bułka tarta do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik kokosowy z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagnieść i rozwałkować na wyłożoną papierem blachę.Posypać bułką tartą. Masa: ser zmielić i dodać do niego wszystkie składniki i miksować aż powstanie jednolita masa.Gotową masę wylać na ciasto, na wierch sporządzamy kokos. Masło należy rozpuścić i odstawić do ostygnięcia, białka ubijamy na sztywno, następnie dajemy cukier, i miksujemy chwilkę a następnie na niskich obrotach miksera dodajemy rozpuszczone masło a potem dajemy resztę składników i delikatnie mieszamy łyżką.Wykładamy to na masę i dajemy do wygrzanego piekarnika.Mus truskawkowy : truskawki należy zmiksować blenderem z cukrem pudrem i upieczonego sernika polewamy takim musem. Mam nadzieję że będzie wszystkim smakował:)

Porady

Sernik równie dobrze smakuje bez musu truskawkowego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować