Sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami

0 (0 ocen)

Jeden z moich ulubionych sernikow. Szczególnie polecam krem kokosowo-jagodowy :)

Składniki:


  • 700 g zmielonego twarogu
    2 łyżki syropu z agawy
    100 g gorzkiej czekolady 70%
    2 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego
    łyżka mąki kokosowej
    3 jajka

    puszka schłodzonego mleczka kokosowego
    łyżka cukru pudru
    3 łyżki rozmrożonych jagód
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik kokosowo-czekoladowy z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę wraz z olejem kokosowym roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do przestudzenia.

    Twaróg miksujemy z syropem z agawy, mąką i jajkami.

    Dodajemy roztopiona czekoladę i dokładnie łączymy składniki.

    Masę przelewamy do formy o średnicy około 21 cm.

    Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

    Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach.
  • 2. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek.

    Dodajemy cukier puder oraz zmiksowane na gładko jagody.

    Miksujemy 5 minut na największych obrotach.

    Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały Mleko kokosowe Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować