SERNIK GOTOWANY BANANOWY

4.48 (160 ocen)

Lekko kremowy o aromatycznym smaku i zapachu bananów. Po prostu pyszny

Składniki:

  • 1 kg sera śmietankowego z wiaderka
    kostka margaryny
    1 szklanka cukru
    5 jajek
    1/2 szklanki mleka
    2 budynie bananowe + 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej

    2 duże paczki herbatników czekoladowych
Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik gotowany bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser, margarynę, jajka, cukier włożyć do garnka o grubym dnie, wymieszać, rozpuścić na małym ogniu cały czas mieszając. Budynie i mąkę ziemniaczaną rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Ugotować tak jak gotujemy budyń.
  • 2. Blaszkę 24 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na dnie jedną warstwę herbatników, wylać połowę ciepłej masy serowej na herbatniki. Wygładzić. Przykryć herbatnikami. Wylać pozostałą masę wyrównać i przykryć ostatnią warstwą ciastek. Pozostawić do ostygnięcia. Wystudzone ciasto włożyć do lodówki na 12 godzin, aby stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować