Sernik gotowany

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Słodka fantazja z biszkoptami .

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 25 dag masła
    2 jajka
    20 dag cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 kg sera trzykrotnie mielonego
    5 dag rodzynek
    5 dag migdałów
    5 dag suszonych moreli
    5 dag skórki pomarańczowe
    opakowanie okrągłych biszkoptów
    brzoskwinie z puszki
    galaretka cytrynowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na 10 minut , następnie osącz je na sitku . Migdały posiekaj , morele pokrój w grubą kostkę . Galaretkę rozpuść w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu i odstaw w chłodne miejsce , by lekko stężała .
  • 2. W rondlu roztop masło . Jajka wbij do miski , dodaj cukier i utrzyj mikserem na puszystą masę . Następnie dodaj do niej mąkę ziemniaczaną oraz ser i całość dokładnie wymieszaj . Masę przełóż do rondla z masłem , i stale mieszając , gotuj na małym ogniu 15 minut . Dodaj osączone rodzynki , migdały , kawałki moreli , skórkę pomarańczową i wymieszaj .
  • 3. Blach e do ciasta wyłóż ciasno biszkoptami , wylej na nie jeszcze ciepłą masę serową i odstaw w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia .
  • 4. Wierzch schłodzonego sernika udekoruj pokrojonymi brzoskwiniami , zalej tężejącą galaretką i wstaw do lodówki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować