Sernik gotowany

4.5 (195 ocen)

Moja rodzina uwielbia serniki

Składniki:

  • Biszkopt
    Składniki:
    6 jajek
    1 szklanka mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    ¾ szklanki cukru

    Masa serowa
    Ok. 70 dag sera śmietankowego
    2 jajka
    1 budyń na (na 0,5 litra)
    4 łyżki cukru
    ½ margaryny
    ¼ szklanki mleka

    Polewa
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik gotowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj biszkopt.
  • 2. Białka ubij na sztywną pianę.
  • 3. Pod koniec ubijania dodaj cukier, potem żółtka. Na koniec mąkę przesianą przez sito. Delikatnie wymieszaj łyżką.
  • 4. Pzrygotuj masę serową.
  • 5. Piecz 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 6. Wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia. .
  • 7. Po ostudzeniu przekrój na pół
  • 8. Jajka rozetrzyj z cukrem, dodaj margarynę i nie przerywając ucierania dodaj ser. Całość dokładnie połącz.
  • 9. Gorącym smaruj przekrojony biszkopt i przykryj drugim plackiem.
  • 10. Przełóż do garnka i podgrzewaj na małym ogniu aż do wrzenia. Cały czas mieszaj aby się nie przypaliło.
  • 11. Polej polewą
  • 12. Dodaj budyń rozrobiony w ¼ szklance mleka i zagotuj ciągle mieszając. .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować