Sernik galaretkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagotowujemy wodę na galaretki, zalewamy je w osobnych dwóch szklankach i czekamy aż nieco przestygną. W międzyczasie możemy wyłożyć blachę folia aluminiowa. Układamy na całym dnie jeden przy drugim biszkopty.
2.Jak galaretki już przestygną ubijamy dwie śnieżki na najwyższych obrotach z 1.5 szklanki mleka. Następnie zmniejszamy obroty na najmniejsze i stopniowo dodajemy ser i na koniec wlewamy chłodną galaretkę cytrynową, mieszając aż do uzyskania jednolitej masy i wstawiamy do lodówki żeby stężało na około 20 minut.
3.Kiedy masa stężeje układamy na niej owoce w jakiś wzorek (można tez utopić w tej masie już wcześniej) i zalewamy krzepnącą już galaretką owocową żeby nie spływała i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na kilka godzin.
Komentarze