Sernik cytrynowy na spodzie piernikowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Naprawdę godne polecenia długo poszukiwane połączenie.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:


  • - ser biały tłusty: 1.2 kilograma
    - jajka (oddzielić białko od żółtka): 8 sztuk
    - maslo: 300 gramów
    - cukier drobny do wypieków: 200 gramów
    - skórka z cytryny: 1 sztuka
    - ciastka korzenne pokruszone: 2 szklanki
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik cytrynowy na spodzie piernikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód: ciasteczka kruszymy, zalewamy 100g roztopionego masła, mieszamy i wylepiamy powstałą masą tortownicę.Wkładamy do lodówki. Masa serowa: Ser mielimy ALE UWAGA!!!!! nie zbyt dokładnie (nie chcemy otrzymać konsystencji sera w wiaderkach) lepiej żeby miał grudki. Masło ucieramy z cukrem na puch, następnie dodajemy po jednym żółtku i ciągle ucierając dodajemy przemielony ser i mąkę ziemniaczaną. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy porcjami do masy serowej ,delikatnie mieszając do połączenia składników. Masę wykładamy na spód ciasteczkowy. Czas ok 60-70 min temp. 160-170st sernik wkładamy do zimnego piekarnika !!!!! Pieczemy cały czas przykryty papierom do pieczenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować