Sernik cytrynowy

4.5 (197 ocen)

Sernik na zimno, to doskonały deser

Składniki:

  • ser biały -3 kost ( 250) g
    śmietana 18%- 250 g
    cukier - 0,5 szkl
    galaretki cytrynowe - 4 opak
    cukier waniliowy -1 opak
    herbatniki -100 g
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Sernik cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zemleć w maszynce 3 razy.
  • 2. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
  • 3. Dwie galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w 0,5 l gotowanej wody, odstawić do wystygnięcia.
  • Sernik cytrynowy 4. Do sera dodać śmietanę, zmiksować.
  • Sernik cytrynowy 5. Następnie dodawać po łyżce zimnej galaretki, dokładnie wymieszać.
  • Sernik cytrynowy 6. Dno tortownicy o wymiarach 26 cm, wyłożyć herbatnikami
  • Sernik cytrynowy 7. Herbatniki polać wystudzoną galaretką, następnie wyłożyć masę serową, odstawić do lodówki do stężenia.
  • Sernik cytrynowy 8. Po tym czasie sernik udekorować plasterkiem cytryny, zalać galaretką cytrynową, włożyć do lodówki na 3 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować