Sernik bezglutenowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Polecam ten pyszny serniczek.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g ricotty
    250 g mascarpone
    4 jajka
    pół szklanki cukru
    5 łyżek mąki kukurydzianej
    1 wafelek mleczny (50g)
    masło+ mąka kukurydziana do tortownicy
    tortownica o średnicy 26 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery Jajko

Sernik bezglutenowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik bezglutenowy 1. Do miski wkładamy mascarpone i ricottę, chwilę miksujemy razem. Następnie dodajemy cukier i znowu miksujemy. Dodajemy jajka i znowu miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę kukurydzianą i mieszamy. Tortownice wysmarowujemy masłem i wysypujemy mąką kukurydzianą. Wlewamy ciasto i wyrównujemy. Wafelek kroimy w kostkę i układamy na wierzch ciasta. Wstawiamy sernik do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę w 200 stopniach. studzimy w uchylonym piekarniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować