Sernik bez Twarogu

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Wyśmienita uczta ceniących smak sera.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • składniki:
    Kruche kakaowe ciasto:
    3 szklanki mąki pszennej
    5 żółtek
    25 dag margaryny Palma
    2 łyżki oleju
    1 łyżka rumu
    5 łyżek cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżki kakao do ciast
    Masa bez twarogu:
    5 białek
    szczypta soli
    1 szklanka cukru pudru
    2 duże śmietany 18% (2x400 ml)
    1 budyń śmietankowy bez cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik bez twarogu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesypać mąkę pszenną. Dodać żółtka, margarynę, olej, rum, cukier, proszek do pieczenia i kakao do ciast. Wszystko razem posiekać nożem, wyrobić kruche ciasto i włożyć do lodówki na około 2 godziny.

    Białka ubić na sztywną masę ze szczyptą soli. Dodać cukier puder i dalej ubijać. Następnie wlać śmietanę, wsypać budyń śmietankowy w proszku i wymieszać łyżką.

    Prostokątną formę o wymiarach 25 na 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć na tarce o dużych oczkach połowę kruchego kakaowego ciasta. Na niego wylać masę bez twarogu i na górę zetrzeć pozostałą część kruchego kakaowego ciasta. Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 50 minut w temperaturze 180 °C.

    Uwaga! Po upieczeniu należy zostawić ciasto w piekarniku przez 2 godziny, i przez ten czas nie wolno otwierać piekarnika.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować