Sernik bez sera

5 (183 ocen)

wszystkich zastanawia nazwa

Składniki:

  • Skadniki na ciasto:
    3 szkl.mąki
    3/4 szkl.cukru
    250 g.masła lub margaryny
    6 żółtek
    1,5 łyzeczki proszku do pieczenia

    Masa" serowa":
    6 białek
    1 szkl. cukru pudru
    3 duże opakowania kwaśnej śmietany 18%(400g)
    2 budynie śmietankowe bez cukru
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Desery

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na dwie części.Jedną częśc zamrozic,a drugą wyłozyć blaszkę o wymiarach(25 na 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia Podpiec ok.20 min w 180 stopniach.wystudzić
    Masa:
    Białka ubić na sztywno,pod koniec ubijania dodać cukier,ubijać dodać śmietany,wymieszac.Na koniec wsypać budynie,i delikatnie połączyć.Masę przełozyć na podpieczony spód ciasta .Na wierzch zetrzeć ciasto z zamrażalki ,Piec ok 50 min w 180 stopniach Wystudzić i posypać cukrem pudrem

Porady

Po upieczeniu zostawić serniczek jeszcze na 10 min,w uchylonym piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować