Sernik bez sera

4.5 (176 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sernik, który w składzie nie ma sera lecz śmietanę. Nie ma też żółtek a same białka! Świetny przepis na wykorzystanie nadmiaru białek. Sernik, który w składzie nie ma sera lecz śmietanę. Nie ma też żółtek a same białka! Świetny przepis na wykorzystanie nadmiaru białek.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 800 g śmietany (2 opakowania po 400 g)
    2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
    4 białka
    3/4 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy

Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę, budynie, białka, cukier i cukier waniliowy dobrze zmiksować. Dolać mleko, jeszcze raz wymieszać. Masa będzie bardzo płynna. Wlać do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 200°C, ostrożnie włożyć sernik. Piec 30 minut, po tym czasie przykryć folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę do 180°C i piec jeszcze ok. 50 minut. Zostawić do całkowitego wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować