Sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE CIASTA:
Zagniesć ciasto. ¼ masy owinąć folią spożywczą i zmrozić.
Resztą ciasta wylepić dno dużej blachy/ uprzednio natłuszczonej i oprószonej bułką tartą/
Przykryć folią, aby nie wysychało i schłodzić.
W tym czasie rozgrzać piekarnik do 180 st
WYKONANIE MASY:
Smietanę roztrzepać mątewką razem z budyniem/proszek/ i wanilią.
Jak masa będzie jednolita dodać kokos i wymieszać.
Dodać ubite białka z 1 szklanką cukru pudru.
Delikatnie połączyć i przelać na ciasto w blasze.
Na wierzch zetrzeć ciasto zmrożone i wstawić do gorącego piekarnika.
Piekłam równo 1 godzinę.Potem uchyliłam drzwiczki i pozostawiłam tak ciasto przez 15 minut.
Porady
Dla odmiany do ciasta można dodać kakao, a do masy pokrojone brzoskwinie i ew pokrojone kawałki czekolady gorzkiej
Komentarze