Sernik anyżowy z kokosem

0 (0 ocen)

Taki sernik zachwyci nawet najbardziej wybrednego smakosza serowych wypieków. Jest po prostu pyszny. Bardzo „serowy”, z dodatkiem wiórków kokosowych, z przyjemną nutą anyżu. Polecam!

Składniki:

  • 1 i ½ kg twarogu śmietankowego 16% tłuszczu
    6 jajek
    250 g stopionego masła
    2/3 szklanki cukru
    2 szklanki wiórek kokosowych
    sok z 1 cytryny
    1 łyżeczka posiekanych lub utłuczonych owoców anyżu
    1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Torty Desery Tort serowy

Sernik anyżowy z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik anyżowy z kokosem 1. Twaróg utrzeć z lekko wystudzonym masłem, sokiem z cytryny oraz cukrem. Następnie wbić jajka i wsypać anyż. Dokładnie wymieszać. Na końcu dołożyć wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną, po czym ponownie wymieszać.
  • Sernik anyżowy z kokosem 2. Masę przełożyć do okrągłej formy (średnica 28 cm) wycielonej papierem do pieczenia.
  • Sernik anyżowy z kokosem 3. Piec ok. 1 i ½ godziny (180 st. C).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (183 ocen)

Sernik z kokosem

To może cię zainteresować