Taki sernik zachwyci nawet najbardziej wybrednego smakosza serowych wypieków. Jest po prostu pyszny. Bardzo „serowy”, z dodatkiem wiórków kokosowych, z przyjemną nutą anyżu. Polecam!
Składniki:
1 i ½ kg twarogu śmietankowego 16% tłuszczu
6 jajek
250 g stopionego masła
2/3 szklanki cukru
2 szklanki wiórek kokosowych
sok z 1 cytryny
1 łyżeczka posiekanych lub utłuczonych owoców anyżu
1 kopiasta łyżka mąki ziemniaczanej
Sernik anyżowy z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg utrzeć z lekko wystudzonym masłem, sokiem z cytryny oraz cukrem. Następnie wbić jajka i wsypać anyż. Dokładnie wymieszać. Na końcu dołożyć wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną, po czym ponownie wymieszać.
2.Masę przełożyć do okrągłej formy (średnica 28 cm) wycielonej papierem do pieczenia.
Komentarze