Sernik after eight - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.spód:
Rozkruszone herbatniki łączymy z rozpuszczonym, przestudzonym masłem. Całość przesypujemy na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy łyżką lub dłonią do dna i odstawiamy na kilka minut do lodówki. W tym czasie robimy masę serową.
masa serowa:
Wszystkie składniki na masę serową przekładamy do misy miksera i krótko miksujemy (tylko do połączenia składników, aby nie napowietrzyć masy bo sernik za bardzo urośnie a potem opadnie)
Masę przelewamy na ciasteczkowy spód, formę wstawiamy do większej foremki, zalewamy ją do 3/4 wysokości wodą i w takiej kąpieli wodnej pieczemy sernik przez godzinę w 180 stopniach.
wierzch:
śmietanę ubijamy z cukrem pudrem a na koniec mieszamy delikatnie z syropem o smaku mietowym. Miętowa śmietana dekorujemy wierzch sernika
Komentarze