Sernik

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jest przyszny, rozpływa się w ustach i żadna impreza nie może się odbyć bez tego sernika.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - SERNIK: ser mielony: 1.5 kilograma
    - masło lub margaryna PALMA: 1 sztuka
    - cukier: 1.5 szklanki
    - żółtka: 10 sztuk
    - białka (3 białka od kruchego ciasta): 13 sztuk
    - cukier waniliowy: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - CIASTO KRUCHE: mąka pszenna: 30 dekagramów
    - żółtka: 3 sztuki
    - cukier puder: 0.5 szklanki
    - margaryna: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 3 łyżeczki
    - KREM: mleko: 0.5 litra
    - mąka pszenna: 2 łyżki
    - mąka ziemniaczana: 2 łyżki
    - żółtka: 2 sztuki
    - cukier waniliowy: 2 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - POZOSTAŁE SKŁADNIKI: dżem brzoskwiniowy: 1 sztuka
    - sok z cytryny: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SERNIK: Białka ubijamy na sztywną pianę, pozostałe składniki ucieramy na koniec ucierania dodajemy 1 łyżeczkę proszku do pieczenia z 2 łyżkami mąki ziemniaczanej i połączyć z ubitymi białkami.
  • 2. Upiec sam sernik. Ostudzić.
  • 3. CIASTO KRUCHE: Ciasto zarobić i upiec dwa placki.
  • 4. Ze składników na krem ugotować budyń. Margarynę Palmę lub dobre masło utrzeć, dodać zimny ugotowany budyń. Następnie dodać sok z cytryny i kieliszek wódki.
  • 5. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Placek kruchy posmarować dżemem brzoskwiniowym, wyłożyć sernik, na to krem, placek kruchy i polewa czekoladowa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować