sernik

0 (0 ocen)

jak zawsze dobry

Składniki:

  • 1 kg sera z wiaderka
    5 jajek
    1/2 kostki tortowej
    1 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    1 budyń waniliowy
    paczka biszkoptów
    polewa czekoladowa

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodać tłuszcz, ucierać, następnie porcjami ser nie przerywając miksowania i budyń (proszek).
    Z białek ubić sztywną pianę, dodać do masy serowej i delikatnie drewnianą łyżką wymieszać.
    Okrągłą dużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na dnia biszkopty, a na nie wylać masę serową.
    Piec w nagrzanym do max. 170st. piec 45minut połać polewą!

Komentarze

Podobne przepisy