Serniczki z orzechami i bezową czapeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.obrane orzechy wrzuć na patelnię dodaj masło i miód
praż około 5 minut na b.małym ogniu
beza: pianę ubij ,małymi porcjami wsypuj cukier na koniec dolej ocet bezę przełóż na papier do pieczenia łyżką formując czapeczki,susz w 110 stopniach 1,2 godz. serniczki:jogurt wymieszaj z serkiem dodaj cukier i jajka na koniec wsyp budyń,przełóż do foremek
wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą przelej masę do 3/4 wysokości foremki,piecz w 170 stopniach 40 minut, po upieczeniu i ostudzeniu ( a najlepiej po kilku godz) delikatnie wyjmij z foremek, podgrzej masę z orzechów ułóż na serniczku i załóż bezową czapeczkę .
Komentarze