Serniczki porzeczkowe

5 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Małe co nieco na zimno z owocami z własnego ogródka :)

Składniki:

  • 30 dkg porzeczek (pól na pół czarne i czerwone)
    po łyżce cukru kryształy i cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 opakowanie serka homogenizowanego naturalnego (400g)
    1 łyżka żelatyny
    1 galaretka na 1,5 szklanki wody
    1/2 szklanki śmietany 12 %
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serniczki porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy.
  • 2. Owoce zagotowujemy z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Blendujemy i przecieramy przez sitko. Zagotowujemy, dodajemy żelatynę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy.
  • 3. Galaretkę przelewamy do 3 (średnica 13 cm) wyłożonych folią spożywczą foremek na tarta letki. Odstawiamy do stężenia.
  • 4. Serek miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem. Dodajemy mus porzeczkowy, miksujemy do połączenia.
  • 5. Na stężałą galaretkę wylewamy masę serową i odstawimy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Owoce Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować