Serniczki pieczone w kokilkach z wafelkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Wykonanie tych serniczków trwa dokładnie 10 minut plus pieczenie i studzenie, można więc je przygotować na szybki deser lub gdy niespodziewanie spodziewamy się gości, a chcemy ich poczęstować czymś pysznym. Do przygotowania tych serniczków użyłam wafelków i smaku mlecznym i czekoladowym. Smacznego:)

  • 50 min

Składniki:

  • Masa serowa:
    25 sera białego półtłustego
    2 jajka
    1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka )
    1 cukier waniliowy
    5 dag masła lub margaryny
    3 łyżki cukru

    Dodatkowo:
    1 wafelek smak czekoladowy
    1 wafelek smak mleczny
    masło lub margaryna do posmarowania kokilek
    2 łyżki bułki tartej do obsypania kokilek


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Serniczki pieczone w kokilkach z wafelkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser biały, jajka, cukier, cukier waniliowy, masło lub margarynę i budyń przekładamy do miski, następnie blenderem ręcznym miksujemy na gładką masę.
  • 2. Kokilki smarujemy cieniutko masłem lub margaryną i obsypujemy bułką tartą.
  • 3. Wafelki każdy osobno drobno kruszymy.
  • 4. Na dno kokilek w równych porcjach wsypujemy pokruszony wafelek o smaku czekoladowym.
  • 5. Następnie nakładamy do każdej kokilki masę serową.
  • 6. Na masę serową wsypujemy pokruszony mleczny wafelek.
  • 7. Serniczki pieczemy w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Upieczone serniczki będą lekko zrumienione i będą lekko odchodziły od ścianek kokilek.
  • 8. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego.

Porady

Z przepisu wychodzi 4 porcje takie jak na zdjęciu. Każdy wafelek ważył 50 g.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować