Serniczek z kukurydzy z likierem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelantynę rozpuścic w gorącej wodzie i odstawic.Ciastka maślane zmiksowac na gładką masę i dodac margarynę lub masło,wymieszac i nałożyc na spód małej tortownicy-wyłożonej folią spożywczą.Odstawic do lodówki na 30min.
Kukurydzę zmiksowac blederem i przetrzec przez sito.Ser twarogowy połaczyc z cukrem puderem,likierem jajecznym,herbatą Irving(zaparzona jedna saszetka w pół szklanki wody)przestudzoną dodajemy tylko 3 łyżki oraz kukurydzą.Na końcu dodajemy suszoną żurawinę dużą oraz żelantynę i delikatnie mieszamy.Wylewamy na spód ciasteczkowy,przykrywamy folią i wkładamy do lodówki na około 4 godziny.Jeśli masa będzie zbyt lejąca możemy dodac galeretkę cytrynową.Gotowy serniczek polewamy jeszcze kroplą likieru jajecznego:)
Komentarze