Serniczek z brzoskwiniami i truskawkami

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Pyszne ciasto na zimno z brzoskwiniami, truskawkami i galaretką.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kostka masła
    1kg serka waniliowego w wiaderku
    2 łyżki cukru
    3,5 łyżeczki żelatyny
    1 aromat cytrynowy
    5 galaretek cytrynowych
    4 galaretki truskawkowe
    puszka brzoskwiń
    600 g truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Serniczek z brzoskwiniami i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serniczek z brzoskwiniami i truskawkami w blaszce 1. Masło miksujemy z cukrem. Po trochu dodajemy serek waniliowy, aromat i miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w 1 szklance zimnej wody. Galaretki cytrynowe rozrabiamy w 4 szklankach wody, dodajemy rozpuszczoną żelatynę, studzimy i dodajemy do masy serowej. Połowę masy wylewamy do wysmarowanej tłuszczem blaszki o wymiarach 28 x 35 cm. Brzoskwinie kroimy na małe kawałki i wykładamy na masę serową. Zalewamy resztą masy serowej. Truskawki kroimy na połówki i układamy na cieście. Galaretki truskawkowe rozrabiamy w 4,5 szklanki wody, studzimy i wylewamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki na ok. 2 godziny, aby stężało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować