Serniczek przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy białka, Do żółtek wlewamy wrzącą wodę i mieszamy. Później deo białek stopniowo wlewamy żółtek i ubijamy razem. Następnie wsypujemy cukier i miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek i delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy. Biszkopt dzielimy na pól po ostudzeniu.
2.MASA SEROWA
Białka ubijamy na sztywno. I wszystkie składniki mieszamy razem. Dzielimy na 2 części.
3.Polewa
Wszystkie składniki wkładamy do garnka i na ogień gotujemy do zawrzenia.
PRZEŁOŻENIE CIASTA:
biszkopt - polewa - ser - polewa - biszkopt - polewa- ser Wszystko razem pieczemy około godziny
Ja po wierzchu też polałam polewą i posypałam wiórkami kokosowymi.
Komentarze