SERNICZEK PRZEKŁADANY

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pycha ciasto, na każdą okazję.

  • 15 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    8 jajek,
    2 szklanki cukru
    2 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    4 łyżki wody,
    Masa serowa,
    1,5 kg sera,
    20 dag margaryny,
    1 szklanka cukru,
    6 jajek,
    olejek cytrynowy,
    25 dag rodzynek
    POLEWA:
    1 szklanka cukru
    2 łyżki kakao
    1i1/2 szklanka wody
    pól szklanki mleka
    1/4 margaryny

Serniczek przekładany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy białka, Do żółtek wlewamy wrzącą wodę i mieszamy. Później deo białek stopniowo wlewamy żółtek i ubijamy razem. Następnie wsypujemy cukier i miksujemy. Na koniec wsypujemy mąkę i proszek i delikatnie mieszamy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy. Biszkopt dzielimy na pól po ostudzeniu.
  • 2. MASA SEROWA
    Białka ubijamy na sztywno. I wszystkie składniki mieszamy razem. Dzielimy na 2 części.
  • 3. Polewa
    Wszystkie składniki wkładamy do garnka i na ogień gotujemy do zawrzenia.
    PRZEŁOŻENIE CIASTA:
    biszkopt - polewa - ser - polewa - biszkopt - polewa- ser Wszystko razem pieczemy około godziny
    Ja po wierzchu też polałam polewą i posypałam wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy