Serniczek królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie ciasta : Wszystkie składniki umieść w misce i zagnieść na jednolite ciasto. Podziel ciasto na 2 części i zawiń w folię. Włóż ciasto do zamrażarki na 35-40 minut.
2.Przygotowanie masy serowej : Żółtka, cukry i masło utrzyj na puszystą masę. Stopniowo dodawaj ser i budyń, nie przerywając miksowania. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj łyżką z masą serową do połączenia się wszystkich składników.
3.Przygotowanie sernika królewskiego : Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Jedną cześć ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blaszki. Wlej masę serową. Górę ciasta również zetrzyj na tarce .Piecz sernik w nagrzanym piekarniku przez około 75 min w temperaturze 170 stopni.
Porady
Ciasto można piec w tem 180C -ok. 60min.
Dół ciasta można rozwałkować.
Komentarze