SERNICZEK KRÓLEWSKI

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Przepyszny serniczek... Przepis, który zaczerpnęłam ze strony Przyślij Przepis- troszkę w innym wydaniu- po mojemu....

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • forma 38*24
    Składniki na ciasto:
    3 szklanki mąki
    4 żółtka
    200g Margaryny
    ½ szklanki cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    2 łyżki gęstej śmietany
    1 łyżka smalcu

    Składniki masa serowa :
    1 kg twarogu
    200g miękkiej margaryny
    4 jajka
    1 budyń śmietankowy
    3/4 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ser

Serniczek królewski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie ciasta : Wszystkie składniki umieść w misce i zagnieść na jednolite ciasto. Podziel ciasto na 2 części i zawiń w folię. Włóż ciasto do zamrażarki na 35-40 minut.
  • 2. Przygotowanie masy serowej : Żółtka, cukry i masło utrzyj na puszystą masę. Stopniowo dodawaj ser i budyń, nie przerywając miksowania. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj łyżką z masą serową do połączenia się wszystkich składników.
  • 3. Przygotowanie sernika królewskiego : Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Jedną cześć ciasta zetrzyj na tarce o grubych oczkach na dno blaszki. Wlej masę serową. Górę ciasta również zetrzyj na tarce .Piecz sernik w nagrzanym piekarniku przez około 75 min w temperaturze 170 stopni.

Porady

Ciasto można piec w tem 180C -ok. 60min. Dół ciasta można rozwałkować.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Mąka Margaryna Sery Smalec Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować