Serniczek

0 (0 ocen)

  • 40 min

idealny na rodzinę spotkania

  • 40 min

Składniki:

  • CIASTO
    6 1 /4 mąki pszennej
    1 szklanka cukru pudru
    250 g margaryny
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    MASA SEROWA
    1000 g twaróg mielony
    1 szklanka cukru pudru
    200 g masła
    6 jajek
    1 opakowanie budyniu śmietankowego
    1 opakowanie cukru waniliowego ( 16 g )
    PONADTO
    tłuszcz i bułka tarta do blaszki

Serniczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1) z podanych składników zagnieść ciasto
    2) ciasto podzielić na 2 części jedną część zamrozić a drugą zetrzeć na tarce do wysmarowanej i obsypaną bułką tartą blaszki podpiec ok 15 - 20 minut
    3) jajka ubić z cukrami na puszystą masę dodać masło a następnie stopniowo ser i budyń
    4)na podpieczony i ostudzony spód wylać masę serową i zetrzeć na tarce drugą część ciasta
    5) ciasto piec 60 minut w temp 180 c

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy