Serek wiejski z wędzonym łososiem i chrzanem

4.5 (165 ocen)

Lekka, smaczna pasta z wędzonym łososiem z dodatkiem chrzanu i soku z cytryny. Smarowana na chlebie smakuje najlepiej z koperkiem i świeżym ogórkiem.

Składniki:

  • 200 g serka wiejskiego
    100 g wędzonego łososia
    1 łyżeczka soku z cytryny
    1 łyżka chrzanu
    2 łyżki majonezu light
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    kilka plasterków świeżego ogórka
    kilka łodyżek szczypiorku
    ¼ czerwonej cebuli
    koperek do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Serek wiejski z wędzonym łososiem i chrzanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Serek wiejski z łosiem wędzonym 1. Łososia kroimy na drobne kawałki, łączymy go w misce z serkiem wiejskim, majonezem, sokiem z cytryny i chrzanem. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Smarujemy chleb, na wierzch układamy plasterki ogórka, czerwoną cebulę, posypujemy koperkiem i szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Koper Łosoś wędzony Serek Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować