Serduszka z dziurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na stolnicy wymieszać mąkę z cukrem pudrem, solą i skórką z pomarańczy, dodać jajko. Masło posiekać na drobne kawałki, rozłożyć na mące. Szybko zagnieść kruche ciasto, zwinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto. Foremką wyciąć pełne serduszką oraz taką samą ilość serduszek z dziurką. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok 8 min. Ciasteczka zdjąć z blachy i pozostawić do wystygnięcia.
2.Marmoladę podgrzać. Smarować nią pełne serduszka i przykryć serduszkiem z dziurką.
3.Tak przygotowane ciastka obsypać cukrem pudrem lub polać lukrem. Smacznego!
Komentarze