Selerowa zupa krem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis na zupę, którą gotowała moja mama, zmieniłam, zastępując śmietanę jogurtem. Jest zdrowsza

Składniki:

  • ● seler
    ● 2 szkl. bulionu (najlepiej warzywnego)
    ● 100 ml naturalnego jogurtu lub kwaśnej
    śmietany 18-proc.
    ● łyżeczka mąki

Selerowa zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obieramy, myjemy,
    kroimy w kostkę i gotujemy
    w bulionie ok. 20 minut. Nieco
    studzimy i miksujemy
  • 2. Jogurt mieszamy z mąką,
    rozrabiamy z odrobiną zupy.
    Mieszamy z resztą zupy i zagotowujemy

Porady

Anny Ramendy Selera zamiast miksować, można wyjąć z wywaru, a zupę podać z lanymi kluskami

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Komentarze

Podobne przepisy